top of page

De werkweek mét energie afsluiten doe je zó

Herken je dat? Het is vrijdag middag, je hebt als (hippisch) zelfstandig ondernemer een hele drukke werkweek achter de rug, je energielevel zit al op -12 en er moet nog zoveel gebeuren waar je geen energie van krijgt. Het punt is, het móet af…


De meeste (hippisch) zelfstandig ondernemers herkennen dit, want laten we eerlijk zijn, de taken die we graag doen, waar we goed in zijn en energie van krijgen, doen we vaak eerder. Dan blijft de facturatie, de planning en het beantwoorden van die berichten waar je niet zo snel een antwoord op hebt meestal liggen. Dan is het vaak ook nog aan het eind van de week voordat je daar als (hippisch) zelfstandig ondernemer tijd voor maakt, omdat je vindt dat je hier niet eerder tijd voor hebt gehad. Of geen energie. Je wil dit niet laten liggen voor de nieuwe week maar je hebt echt geen energie en geen zin. Je hoofd lijkt op een zoemer en werkt niet meer mee. Je zit immers aan het eind van een drukke werkweek en dan ben je sowieso al toe aan weekend, rust, relaxen en opnieuw opladen.


Pfff, lastig is het dan om toch aan deze klussen te beginnen en ook daadwerkelijk af te maken. Maar misschien is het een geruststelling als ik je vertel dat je hierin niet de enige bent en niet alleen in staat. Uit mijn ervaring als (hippisch) virtueel assistent kan je vertellen dat elke (hippisch) zelfstandig ondernemer hiermee worstelt, alleen bij de ene ondernemer komt het vaker voor dan bij de ander. En dat is ook logisch, je hebt voor een prachtig vak geleerd wat je met liefde uitvoert en waarbij je je klanten een stap in de juiste richting helpt. En daar zit je dan op een stoel, achter een tafel en moet er nog van alles gedaan worden om na het weekend je beroep weer goed uit te kunnen oefenen. Het is een noodzakelijk kwaad maar het móet gebeuren.


Gelukkig zijn er (hippisch) virtueel assistenten die voor deze klussen geleerd hebben en daarvan hun beroep hebben gemaakt wat ze met evenveel plezier doen als het vak waar jij voor hebt geleerd. Zij krijgen energie van de taken die jij niét graag doet en misschien wel niet zo goed in bent. Een (hippisch) virtueel assistent neemt deze taken graag van je over. Hij of zij kan de spil in je bedrijf zijn voor deze klussen zodat jij ontlast wordt waardoor je van deze druk bevrijd wordt.

Dus stel je eens voor: het is dezelfde vrijdag middag. Je opent je mailbox en alle berichten zijn al beantwoord. Je kijkt in je agenda voor volgende week en je agenda is gevuld en alle afspraken zijn bevestigd. Je kijkt in je boekhoudprogramma en alle facturen zijn verstuurd. Als laatste kijk je op je bankrekening en je ziet dat er zelfs al facturen betaald zijn van deze week. Hoe anders ga je dan het weekend in?


Onbetaalbaar? Absoluut, maar dan in de zin van de (hoeveelheid) energie en rust in je hoofd die je ervoor terugkrijgt. Is een virtueel assistent duur? Nee hoor, dat valt enorm mee… want je verdient het als je het goed doet sneller terug dan dat je het uitgeeft 😉 en persoonlijk werk ik op een flexibele uur-basis. Meer weten? Bel gerust!


Liefs Wilhelmien


Hippisch virtueel assistent


Met jou. Voor jou.23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page