top of page

Is een Virtueel Assistent wel iets voor jou?


Inmiddels weten veel ZZP-ers wel dat er Virtueel Assistentes zijn die je kan inhuren om taken voor je doen. Maar toch hoor je ook vaak dat ze denken zich een VA niet te kunnen veroorloven. Evenals een medewerker in dienst nemen, dat is allemaal te duur. Maar heb je er eigenlijk wel eens écht goed over nagedacht of een berekening gemaakt?

Bijna elke ZZP-er heeft hetzelfde doel:

Je wil groeien met je bedrijf. Je wil dát doen waarvoor je hebt geleerd en waar je goed in bent.

Je wil zelf bepalen wanneer je vrij bent en wanneer je werkt.

Je wil succesvol zijn en optimale klanttevredenheid. Je wil optimale efficiëntie. Maar hoe ga je dat doen? Het werk stapelt zich op als je alleen maar die dingen doet waar je goed in bent, op de tijden die je wil.

Hoe ga je dit oplossen zonder je doelen uit het oog te verliezen? Je kan jezelf niet opsplitsen of klonen. Er zitten nu eenmaal niet meer dan 24 uren in een dag, waarvan we er ook nog een aantal moeten slapen. Je zou extra hulp in kunnen huren, maar dat kost geld en dat is waarschijnlijk wat je tegenhoudt om deze stap te zetten.

Maar we kunnen niet zonder extra hulp. We hebben allemaal een boekhouder nodig, iemand die je website bouwt of iemand die je helpt met bestellingen of een Virtueel Assistent! Je kan nu eenmaal niet alles zelf. Ook al was dat misschien wel wat je voor ogen had toen je als ZZP-er begon. Voor veel lijkt het inhuren van een Virtueel Assistent een luxe, maar voor velen is het eigenlijk een noodzaak!


Iemand inhuren om jou en je bedrijf te helpen groeien is een investering. Een eenmalige investering, een tijdelijke of een continue investering. Als ondernemer is het aan jou om die beslissing te maken, niemand kan dit voor je beslissen. Maar ik kan je wel een checklist geven om te kijken of het iets voor je zou zijn, later of op korte termijn.

Schrijf voor jezelf eens op:

- Welke taken vind je absoluut niet leuk om te doen? - Welke taken blijven nu te vaak liggen, die eigenlijk beter/efficiënter gedaan zouden moeten worden?

- Welke taken moeten persé gedaan worden waar je eigenlijk niet goed in bent omdat;

- Je niet over voldoende kennis beschikt

- Je geen idee hebt hoe je dit gemakkelijk kan doen

- Je de tijd er niet voor hebt

- Je kent daar de juiste tools niet voor


- Hoeveel tijd besteed je wekelijks of maandelijks aan deze activiteiten?

- Welk uurtarief bereken je voor jezelf?

Maak een optelsom van het aantal uren en het uurtarief.

Stel je voor dat je wel iemand inhuurt om een of meerdere van deze taken (tijdelijk) van je over te nemen;

- Iemand die niet afgeleid wordt door de dagelijkse dingen van jouw werkdag

- Iemand die meer kennis en tools heeft

Deze persoon kan deze taken dus sneller realiseren dan jij zelf, het kost dus minder uren en wordt vakkundig gedaan.


Wat voor voordelen zie je nu voor jezelf? Denk je dan aan meer vrije tijd, of meer tijd om aan de groei van je bedrijf te werken of andere plannen te realiseren waar je al lang mee rond loopt maar die niet af komen?

Een VA kan je al inhuren vanaf 2,5 uur per week. Dus dat is ongeveer 10 uur per maand. Voor dat aantal uren kan je geen medewerker in dienst nemen. Met een VA kan je gemakkelijk duidelijke afspraken maken. Welke taken wil je uitbesteden en hoeveel uren wil je hiervoor inkopen. Ook kan je afspraken maken over taken die niet dagelijks of wekelijks maar maandelijks moeten gebeuren. Het aantal uren kan je bijvoorbeeld ook tijdelijk verhogen als dat nodig is of als de VA meer tijd nodig heeft, maar dit kan allemaal in overleg.

Op die manier houd je controle; over de taken, over de uitvoering, maar met name ook over het te besteden bedrag.

Een VA kan ook het werk wat je nog hebt liggen voor je afmaken. Bijvoorbeeld, notities uitwerken, blogs dateren en plaatsen op je website of social media, je mailbox overzichtelijk maken en/of opruimen, je klantenbestand updaten, inplannen van je (klant)afspraken, en nog veel meer!

Een VA is ook een ondernemer. En dus een goede sparringpartner die weet wat jij als ondernemer voor je kiezen krijgt!


Werken met een VA hoeft dus niet duur te zijn. Tenslotte levert haar werk jou extra “uren” op!

Uren voor je klanten, voor je bedrijf, of gewoon voor leuke dingen.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page