top of page

Ondersteund worden is voor sukkels.....(of toch niet)

Dat bij het zijn van een zelfstandig ondernemer een hoop komt kijken is geen verrassing. Je bent bedrijfskundige, salesman of vrouw, marketinggoeroe, boekhouder(ster) en daarnaast heb je ook nog een privéleven. Vaak vind je dat je, als zelfstandig ondernemer, veel of alles zelf moet kunnen doen. Oké, je bent niet overal expert in, maar het komt wel allemaal op je bordje. Je bent succesvol, maar personeel aannemen zit er niet in. Dat wil je ook niet, je bent immers eigen baas en waarom de controle uit handen geven? Experts verdienen zichzelf terug! Tegenwoordig wordt het vaak als krachtig gezien om onafhankelijk te zijn, zelf je boontjes te doppen. Je vindt je werk leuk en haalt er voldoening uit, maar je werkt meer dan je eigenlijk zou willen. Dan is alles wel onder controle. De vraag is echter: ben je ook constructief bezig? En wat vindt je omgeving ervan dat je zoveel werkt? En weet je ook dat het anders kan, maar nog niet zo goed hoe? Stel jezelf de volgende vragen een:

· Kun jij je concentreren op de dingen waar je echt goed in bent?

· Wat vind je het leukst van je baan?

· Waarom ben je je bedrijf gestart?

· Heb je nog de tijd voor jezelf of je gezin?

· Ben je in het weekend wel echt vrij van je baan?

· Moet je mailbox ook ’s avonds en in het weekend continu gecheckt worden?

· Worden de facturen wel wekelijks verzonden en gecontroleerd?

· Heb je na je werkdag of werkweek nog energie over voor sociale aspecten, hobby’s of sport?

· Heb je wel eens een (hippisch) virtueel assistent overwogen?

Beantwoord deze vragen eerlijk en schrijf ze eens op, dat is velen malen effectiever! Leg de antwoorden vervolgens voor 5 minuten weg, haal een kopje thee of koffie voor jezelf en lees ze dan eens aandachtig door. Ben je blij met de antwoorden die je hebt gegeven? Als je voor 80% ‘'ja’' kunt concluderen zit het wel goed. Is het minder? Kijk dan nog eens goed naar de laatste vraag: Heb je wel eens een (hippisch) virtueel assistent overwogen?

Ik hoor je al denken: ‘'daar heb ik toch geen budget voor? Een (hippisch) virtueel assistent is harstikke duur…’'. Het kost je inderdaad een (kleine) investering, maar een (hippisch) virtueel assistent verdient zich namelijk zelf terug. In tijd, geld en rust. Focus op waar je goed in bent en maak gebruik van andermans talenten. Heb je al eens een (hippisch) virtueel assistent gebeld of een (hippisch) virtueel assistent gezocht?

Wat kun je dan eigenlijk allemaal uitbesteden?

Ondernemers die wat chaotisch werken hebben vaak niet eens in de gaten wat ze allemaal doen in een week. Houd eens twee weken precies bij wat je allemaal doet, alleen dan kan je zien wat veel tijd en energie kost. Maak daarbij een onderscheid in wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Verzamel daarna in een overzicht de taken die je écht zelf moet doen en wat je kan uitbesteden.

Bepaal daarna hoeveel tijd je bezig bent met de taken die je zou kunnen uitbesteden.

Een (hippisch) virtueel assistent kan veel van deze taken overnemen. De tijd die je hiermee wint kan je productief besteden aan je klanten (omzet) of aan ontspanning. Je krijgt retour wat elke ondernemer tekortkomt: Tijd en rust!


We rise by lifting others!

Liefs Wilhelmien
11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page