top of page

Wildgroei Virtueel Assistenten

Onlangs heb ik - zoals je mogelijk gelezen hebt - een blog gepubliceerd over ‘’virtueel assistent gezocht’’. Daarbij gaf ik onder andere de uitleg over wat een virtueel assistent doet, waarvoor je hem of haar kan inschakelen en ook dat het belangrijk is dat er een klik is. Mocht je deze blog nog niet gelezen hebben, lees hem dan snel hier: Virtueel assistent gezocht


Een goede virtueel assistent vinden is nog niet zo makkelijk, dus het is niet gek als je door de bomen het bos niet ziet of geen idee hebt waar je moet beginnen.


Wellicht ben je na het lezen van mijn blog over een virtueel assistent gezocht nieuwsgierig geworden en heb je al een keer gekeken naar het aanbod virtueel assistenten. Hoeveel zoekresultaten ben jij via Google tegengekomen 😉? Dan zal je ongetwijfeld opgevallen zijn dat het aanbod virtueel assistenten enorm is. Zeker in deze tijd van thuiswerken en digitalisering lijkt het alsof het aanbod dagelijks enorm groeit. Dat lijkt niet alleen maar zo, het is ook zo! Zeker als ik kijk naar het groeiend aantal leden aantal op de diverse platformen en via Social Media. Veelal zijn het mensen die een administratieve achtergrond hebben en hun diensten en specialisaties aanbieden onder de naam ‘’virtueel assistent’’. Er zijn echter ook virtueel assistenten met een aanzienlijke trackrecord in jaren ervaring vanuit het bedrijfsleven en nee…. Die zijn absoluut niet het duurste! Kijk dus goed naar iemands achtergrond en niet alleen naar het dienstenpakket.


Maar waar zit nu het onderscheid in? En wat maakt een virtueel assistent een goede virtueel assistent? En waar herken je die aan?


Om te beginnen, dit kan in het dienstenpakket en jaren (werk)ervaring zitten. Uiteindelijk is dit het belangrijkste, maar wist je dat een virtueel assistent zich ook kan laten beoordelen door een onafhankelijke beroepsvereniging?


Kijk eens of de betreffende virtueel assistent die je hebt gevonden is aangesloten bij de vereniging virtueel support professionals (VSP). De Vereniging voor Virtueel Support Professionals is een onafhankelijk beroepsvereniging die de kwaliteit van de dienstverlening waarborgt voor de klant.


Het keurmerk is te herkennen aan het volgende logo:

Tip is om dus niet alleen op je onderbuikgevoel en ervaring & dienstenpakket van de virtueel assistent af te gaan, maar onderzoek ook eens of deze virtueel assistent zich heeft weten te kwalificeren.


Heb je hier vragen over? Stel ze gerust!

Liefs, Wilhelmien

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page