top of page
Laptop en Notebook
8.jpg

Een (hippisch) Virtueel Assistent? 

Regelmatig krijg ik de vraag wat een (hippisch) virtueel assistent nou eigenlijk inhoudt. Dat kan ik in één woord samenvatten, maar dan zou ik mezelf en alle andere (hippisch) virtueel assistenten te kort doen. Wat een (hippisch) virtueel assistent doet is samengevat het verzorgen van de backoffice voor bijvoorbeeld een zelfstandig ondernemer.  

 

Het verschil tussen een (hippisch) virtueel assistent en een niet-virtueel assistent, of secretaresse, is voornamelijk dat we als (hippisch) virtueel assistenten flexibel inzetbaar zijn én op onze eigen locatie werken.  

Flexibel 

Heb je als zelfstandig ondernemer een drukkere periode en heb je meer ondersteuning nodig? Dan schalen we het urenpakket op en stemmen de zaken uiteraard wederom goed af. Heb je tijdelijk ondersteuning nodig? Dan berekenen we de uren zodra de opdracht is voltooid. Van een (hippisch) virtueel assistent kun je in de regel verwachten dat we zowel flexibel zijn in de opdracht (tijdelijk of doorlopend), als in het uren- en/of takenpakket. Als het een periode rustiger is en/of je een bepaalde periode de administratie zelf weer op je wilt nemen, dan wordt er ook niet gefactureerd. Zo simpel is het! 

Nog meer voordelen 

Flexibiliteit is niet het enige voordeel. Een (hippisch) virtueel assistent werkt als ZZP’er.  

Dit betekent dat je als opdrachtgever geen dure loonadministratie hoeft bij te houden, geen doorbetaling hebt bij ziekte of verlof en geen sociale lasten hoeft te betalen. Ook de kosten van de inrichting van een kantoor kan je besparen, omdat een (hippisch) virtueel assistent vanuit zijn of haar eigen werkplek werkt en niet fysiek aanwezig bij jou op kantoor of op een door jou georganiseerde werkplek hoeft te zijn.  Het contact tussen jou en een (hippisch) virtueel assistent vindt voornamelijk telefonisch, per mail of via Skype/Microsoft Teams plaats. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een fysieke afspraak niet mogelijk is! 

 

Werkzaamheden 

In principe zou een (hippisch) virtueel assistent alle administratieve taken waar je zelf geen energie van krijgt, door je focus op je core-business niet aan toekomt of waar je mogelijk zelf niet goed in bent, voor je kunnen doen. Door de veelal jarenlange ervaring kan een (hippisch) virtueel assistent je mogelijk ook leren hoe je bepaalde zaken anders aan zou kunnen pakken en kan hij of zij een sparringpartner voor je zijn. 

 

Specialisaties 

Natuurlijk heeft elke (hippisch) virtueel assistent zijn of haar specialisatie. Bijvoorbeeld op de werkzaamheden en/of binnen een bepaalde branche. Vraag naar de mogelijkheden bij de betreffende (hippisch) virtueel assistent en bekijk wat goed bij jou, je bedrijf en jouw branche past. 

Keurmerk

Net als voor andere beroepen geldt dat ook virtueel assistenten zich kunnen aansluiten bij een erkende beroepsvereniging, te herkennen aan het logo dat hiernaast is weergegeven. Een aangesloten virtueel assistent is geen garantie voor succes, maar geeft je als zelfstandig ondernemer wel de zekerheid dat je met iemand in zee gaat die op zijn minst verstand van zaken heeft en haar werk serieus en professioneel aanpakt. 

Benieuwd naar wie ik ben als (hippisch) virtueel assistent, waar mijn specialisaties liggen en wat ik voor je kan betekenen?  

laptop Work
Teamwerk
Vereniging-VSP-Lid-Horizontaal-512x274px
bottom of page