top of page

Gun jezelf een Virtueel Assistent

Een aantal jaren geleden heb je het besluit genomen om voor jezelf te beginnen. Je hebt een inschrijving gedaan bij KVK en bent van start gegaan als zelfstandig ondernemer. De zaken gaan goed en je krijgt het steeds drukker. Druk met grote en kleine dingen waarvan je in het begin niet in de gaten had dat dit zoveel tijd in beslag zou nemen, maar die zo belangrijk zijn voor je bedrijf. Je bedrijf groeit, het wordt je kindje. En dat is prima, zolang het geen “zorgenkindje” wordt.

Een ondernemer is immers zelfstandig gaan werken omdat hij/zij alles zelf wil doen. Heerlijk die onafhankelijkheid, je eigen planning, je eigen vrije tijd, je eigen zaak en je eigen beslissingen nemen, onafhankelijkheid!!

Zo had ik laatst een bespreking met een ondernemer. Het betreft een jonge, bijzonder enthousiaste vrouw met veel ambities. Na een korte uitleg over wie ze is en wat ze doet wilde ze uiteraard weten wat ik voor haar zou kunnen betekenen. Na mijn uitleg over dat ik haar op het gebied van planning, organisatie en facturering zou kunnen ontlasten was ze direct enthousiast. Haar antwoord; “Ja, dat zou fijn zijn! Dit is juist wat er blijft liggen omdat ik er niet goed in ben en er geen tijd voor heb”. Of ik het “gisteren” van haar wilde overnemen vroeg ze nog aan mij.

Je snapt natuurlijk dat deze bespreking niet zo heel lang heeft geduurd. We kwamen al snel tot een overeenkomst en hadden beiden duidelijk voor ogen hoe we de samenwerking zouden gaan aanpakken. Nog dezelfde dag is er een offerte gestuurd met algemene voorwaarden en zouden we snel aan de slag konden gaan.

Waar vanaf de start een uitdaging ligt voor een zelfstandig ondernemer - en dat merkte ik ook in dit laatste gesprek - is het stukje ‘'duren loslaten en uithanden geven’'. Je bent niet ‘'out of control’' maar zo kan het wel voelen. Vergelijk het eens met paardrijden; als je een paard altijd tegenhoudt aan de voorkant, in plaats van hem of haar ook los te laten; galoppeert het paard dan makkelijker en met meer energie? Juist.

Taken uitbesteden betekent voor een stukje je “kindje” deels loslaten. En daar moet je klaar voor zijn. Ik ga je er natuurlijk bij helpen, door op de eerste plaats goed naar jouw behoeften te luisteren en je al het vertrouwen te geven dat ik maar kan. Mij in dienst nemen als (hippisch) virtueel assistent moet je voor uit helpen en dat zal het ook doen!

Gun jezelf een VA!17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page