top of page

Wat kan een virtueel assistent nog meer voor je doen?

In mijn vorige blog heb ik beschreven wat het belang van goede telefonische bereikbaarheid is. Maar een virtueel assistent is er niet alleen om de telefoon op te nemen maar kan nog veel meer voor je doen, zoals de agenda beheren.


Tegenwoordig is iedereen druk bezig en heeft bijna geen tijd voor zichzelf. Het bijhouden van een agenda kom soms moeilijk zijn en meer tijd in beslag nemen dan je zou willen. Gelukkig zijn er professionals die je hierbij kunnen helpen zoals een virtueel assistent.


Een van de taken van een virtueel assistent is het plannen en beheren van de agenda van een bedrijf of zelfstandig ondernemer, met als doel de opdrachtgever te ontlasten van een soms tijdrovende en lastige taak waarbij het communiceren met klanten een belangrijk onderdeel is.

Een virtueel assistent kan helpen bij het plannen, het bevestigen van de gemaakte afspraken en het organiseren van tijd op de meest efficiënte manier. Als reactie van een opdrachtgever kreeg ik te horen dat ze “blij is om dit niet meer te hoeven doen, en ook niet meer van plan is om ooit nog te gaan doen”. Een andere opdrachtgever vertelde mij dat zij het zo fijn vind dat ze “blanco” bij haar klanten aankomt omdat ze nog geen indruk heeft van de klant wat door het eerste contact automatisch ontstaat en het haar afspraken positief bevordert. Nog een andere opdrachtgever gaf aan dat ze zoveel “minder stress” ervaart doordat ze de planning niet meer hoeft te doen.


En deze stress ervaren al mijn opdrachtgevers, de een omdat ze geen tijd heeft om een goede planning te maken, de ander omdat ze de druk ervaren van hun klanten of omdat ze een klant toch weer inplannen in hun spaarzame “vrije tijd”. Hoe mooi is het dan als je dat stukje stress aan een ander af kan geven die dit graag doet en hiervan totaal geen stress ondervindt?


Als je besluit om een virtueel assistent in de arm te nemen is het belangrijk om goed te communiceren wat je van haar verwacht en een juiste globale indeling aan haar door te geven zodat ze de gezamenlijke doelen kan bereiken en de werktijden zo efficiënt mogelijk kan benutten.

Kortom, efficiënt agendabeheer is een belangrijk aspect van een stressvrij leven en kan worden bereikt met wat hulp van een virtueel assistent. Zij kan een oplossing zijn voor ondernemers met weinig vrije tijd. Intussen kan de ondernemer zich concentreren op zijn corebusiness terwijl de planning gewoon doorgaat en afspraken op tijd en efficiënt ingepland worden.


“Teamwork divides the task and multiplies the success”


Liefs Wilhelmien


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page