top of page

Veranderingen!

Nu werk ik alweer enige tijd voor mezelf als virtueel assistent en krijg ik wel eens de vraag of mijn werk niet eentonig wordt. Ik snap dat mensen dit vragen en het niet altijd snappen als ik zeg dat dit niet het geval is. Maar het is echt niet zo! Ook mijn werk veranderd, net zoals de tijd veranderd en wij veranderen door de tijd.


Toen ik begon als virtueel assistent zag mijn werk er heel anders uit dan nu. Naast dat het allemaal in een stroomversnelling is beland, is ook de situatie anders dan 4 jaar geleden. We zien dat, met name het afgelopen jaar veel bedrijven hebben geworsteld met veranderingen door Covid. Het is opmerkelijk om te zien hoe creatief mensen worden als hun bedrijf stil komt te staan door onvoorziene omstandigheden. Nu heb ik qua bedrijf geen last gehad van Covid en heb ik gelukkig gewoon door kunnen werken, net zoals mijn opdrachtgevers. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet nadenk over veranderingen.


Wat ik probeer te doen is te luisteren naar mijn klanten en in te spelen op hun behoeften. Dit betekent dat ik regelmatig op zoek ga naar nieuwe programma’s, nieuwe ontwikkelingen in bestaande programma’s om op die manier het werk van mijn opdrachtgevers en van mezelf gemakkelijker te maken en te optimaliseren. Om die reden heb ik dan ook aansluiting gezocht bij diverse virtueel assistent groepen om ervaringen uit te wisselen en ben ik aangesloten bij de Vereniging Virtueel Support Professionals. Met hen kan ik sparren en worden ervaringen en tips uitgewisseld en op die manier leren we van elkaar.


Mijn privéleven ziet er nu ook anders uit dat toen ik begon. Binnenkort word ik oma van ons eerste kleinkind. Een gebeurtenis waar ik erg naar uit kijk en waar ik straks volop van ga genieten. Ik ga ook een hele dag in de week oppas oma zijn. Dat vind ik spannend. Niet omdat ik twijfels heb of ik wel oppas oma wil zijn want daar ga ik absoluut voor de volle 100% van genieten. Maar wel om het feit dat mijn werkweek er anders uit gaat zien. Ik moet nu ook gaan loslaten, en een andere weekplanning gaan maken en daarbij wel in de behoefte van mijn opdrachtgevers blijven voorzien.


Dit is een uitdaging waar ik goed over nagedacht heb. Daarbij heb ik duidelijk in kaart gebracht wat ik wel wil en wat vooral niet. Mijn gedachten heb ik besproken met twee mensen die dicht bij mij staan en die op dit gebied van bedrijfsvoering deskundig zijn en ook weten hoe mijn bedrijf er uit ziet. Uiteindelijk na een paar sparringsessies zijn we tot de conclusie gekomen dat mijn bedrijf toe is aan een ander concept naast het huidige concept. Langzaamaan hebben we een nieuw concept uitgewerkt en dat krijgt steeds meer vorm. Ik ben hier heel enthousiast over en krijg hier ontzettend veel energie van. Ik kan dan ook niet wachten tot het moment dat het klaar is en het gelanceerd kan worden. 😊


Uit dit proces heb ik een paar conclusies getrokken.


De eerste conclusie is dat ik nu heel goed begrijp hoe moeilijk het kan zijn om veranderingen door te voeren. Maar soms is het nodig. En als je er goed over na hebt gedacht en goed in kaart brengt wat je wel wil en wat vooral niet, zijn er altijd mogelijkheden. Zie het als een uitdaging en nieuwe kansen.


De tweede conclusie is dat we niet altijd alles alleen kunnen doen en dat moeten we ook niet willen. Want waarom zouden we het wiel opnieuw uit willen vinden? We kunnen en mogen gebruik maken van elkaars ervaringen, dus waarom zouden we dat dan niet doen?


De derde conclusie is dat veranderingen spannend mogen zijn maar niet per definitie een probleem hoeven te zijn. Het is goed om te veranderen als het om een verbetering gaat van jezelf, je bedrijf of je dienstverlening. Want als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg! Soms is dat genoeg maar ik hou wel van een uitdaging!


Liefs, Wilhelmien18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page