top of page

Wanneer het anders loopt dan gepland

Soms heb je van die weken en dan gaat alles anders dan je hebt gepland. Nu kan het misschien zo lijken dat bij mij altijd alles strak in de planning staat, maar ook bij mij kan het voorkomen dat het niet loopt zoals ik eigenlijk had gepland.


Afgelopen week was zo’n week. Normaliter zijn bij mij de maandagen en de vrijdagen de drukste dagen, zo ook afgelopen week. Dat komt omdat op maandag de meeste mailboxen erg vol zijn en op vrijdag wil ik graag zaken afronden zodat mijn opdrachtgevers op maandag goed voorbereid aan een nieuwe week kunnen beginnen. Op dinsdag en donderdag is het meestal een gewone volle dag. Op woensdag probeer ik vrij te zijn of in ieder geval áán mijn eigen bedrijf te werken, met bijvoorbeeld afspraken zowel privé als zakelijk.


Maar afgelopen maandag stond ons hele leven even op zijn kop. Onze dochter en haar man zijn namelijk de dag ervoor ouders geworden van het mooiste meisje ter wereld 😊. Dat maakt dat wij, mijn man en ik, voor het eerst opa en oma zijn geworden. Nou is het niet zo dat we de komst van de baby niet aan hadden zien komen maar een geboorte laat zich nou eenmaal niet plannen. Die uitgerekende datum wordt niet vastgelegd en bevestigd door de baby zoals we dat gewend zijn 😉 want een baby trekt haar eigen plan en komt wanneer het haar uitkomt.


Nou vind ik van mijzelf dat ik een nuchtere kijk op het leven heb en niet zo snel van mijn stuk te brengen ben, maar niets was minder waar. Ik had mijzelf voorgenomen dat ik natuurlijk wel wat uurtjes vrij zou roosteren om van onze kleindochter te genieten, maar die paar uurtjes die ik mezelf vrij had beloofd zijn een aantal uren per dag geworden. En wat heb ik een geweldige week gehad! Ik heb genoten van ons kleinkind en genoten van de momenten met de kersverse ouders. We hebben heerlijk beschuit met muisjes gegeten met de andere kersverse grootouders en volgens mij hebben die beschuiten nog nooit zo lekker gesmaakt.


Nu zijn we alweer een week verder en afgelopen vrijdag had ik toch de tijd om mijn gedachten op papier te zetten. Dit doe ik alleen als ik mijn werk klaar heb en daar tijd voor heb. Het is echter voor mij een belangrijk moment; reflecteren op de week. Hoe vond ik het gaan? Wat kon er anders of beter? Zijn mijn opdrachtgevers tevreden geweest? Ben ik nog op koers? Hoe gingen de gesprekken met nieuwe opdrachtgevers?


Hoe doe ik dat? Een onverwachte turbulente week combineren met mijn opdrachtgevers?

Doordat ik mij normaliter aan een strakke planning houd en zoveel mogelijk taken af rond en niets laat liggen, kan ik mij dit nu veroorloven. Hierdoor heb ik de mogelijkheid om een keer de boel de boel te laten. En nee, ik heb niet een avond doorgewerkt en ben ook niet eerder begonnen in de ochtend. Ik heb de belangrijkste dingen eerst gedaan zodat mijn opdrachtgevers ten allen tijden door kunnen met hun werk. Totdat ze deze blog lezen denk ik niet dat er iemand iets van heeft gemerkt. En zo hoort het ook!


Plan ahead! It wasn’t raining when Noah built the ark.


Liefs Wilhelmien
28 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page