top of page

Wat doet een Virtueel Assistent?

Ik ben Virtueel Assistent, maar wat betekent dit nu eigenlijk?


Ik zal het opsplitsen in twee delen;


Virtueel = digitaal, online, op afstand.

Het geeft vooral aan waar het beroep wordt uitgeoefend. Vanuit mijn eigen werkplek, dus niet fysiek aanwezig op het kantoor van de opdrachtgever. Op afgesproken tijden of op tijden zoals ik die zelf inplan. Prima te doen in deze digitale tijd en zeker voor de ZZP-er die altijd onderweg is. Soms werk ik in opdracht voor een bepaald project, soms voor een lange periode of als blijvende vaste kracht.


Assistent = ondersteunen, helpen, assisteren.

Waar heeft een ZZP-er dan assistentie bij nodig? Simpel; bij alle taken waar hij/zij niet goed in is, geen tijd voor heeft of tijd voor wil maken omdat ze het nou eenmaal niet graag doen. Immers, de ZZP-er heeft een vak geleerd en daar zijn ze goed in. Dat wil niet zeggen dat ze ook goed zijn in het voeren van telefoongesprekken of het beantwoorden van e-mails, het maken en navolgen van facturen of de gewoon de hele boekhouding.

Dan komt er een Virtueel Assistent in beeld.


Maar dat kost toch enorm veel geld? Dat is maar hoe je het bekijkt! Soms blijven er taken liggen die doordat ze blijven liggen ook geld kosten. Denk daarbij aan het tijdig versturen van de facturen; dit bevordert de cash-flow. Of het adequaat opvolgen van e-mails waardoor klanten snel worden geholpen en niet naar anderen overstappen. Daarnaast zal iemand met ervaring bepaalde taken sneller uitvoeren dan iemand die er geen kaas van heeft gegeten. Intussen kan de ZZP-er gewoon op pad om te doen waar hij of zij goed in is. Dit betekend groei en dus ook meer omzet! In principe betaalt een goede Virtueel Assistent zichzelf.


Wil jij graag weten wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen, of eens vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met me op, de koffie staat altijd klaar!


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page